Wednesday, 22 August 2012

סיכום אולימפי - חלק א'

המשחקים האולימפיים נגמרו, וזהו הזמן לסכם אותם. כל יום נחשפנו לכוכבים חדשים ונזכרנו שוב בגדולתם של הכוכבים הותיקים. בפוסט הנ"ל הסיכום יהיה ע"פ ימים ואירועים.

היום הראשון (28.7) - לוכטה כוכב עליון (לפחות ליום אחד)
היום הראשון של תחרויות האולימפיאדה (אם לא לוקחים בחשבון את מוקדמות הכדורגל שהחלו מספר ימים לפני כן) היה בסימן בריכת השחייה, שעמדה במרכז העניינים בשבוע הראשון של המשחקים. אירועי המדליות המובילים של היום הראשון נערכו כמובן במרכז ספורט המים בלונדון (Aquatics Centre), כאשר נערכו גמרים במשחים ל-400 מטר מעורב אישי גברים, 400 מטר מעורב אישי גברים, 400 מטר חופשי לגברים ובמשחה השליחים לנשים 4X100 חופשי. גמר ה-400 מטר מ.א. לגברים סומן מראש כדו-קרב בין פלפס ללוכטה, כאשר בתחילת המשחקים היה נראה שאלו המשחקים בהם לוכטה יהיה הכוכב הגדול בבריכה ופלפס, שנמצא לקראת סיום הקריירה, יאלץ להסתפק בפירורים בעקבות כושרו הרע (באליפות העולם ב-2011 ובמבחנים האמריקאיים היה בינוני). כבר בבוקר התרחשה מיני-סנסציה, כאשר פלפס עלה בקושי לגמר (למרות שניצח את המקצה שלו) מהמקום השמיני במוקדמות, ולאזלו צה, 5 פעמים אלוף אירופה במשחה הנ"ל, נשאר במקום התשיעי ומחוץ לגמר. בערב כבר התממשו כל התחזיות האופטימיות לגבי לוכטה והשחורות לגבי פלפס, כאשר בגמר המשחה ל-400 מ.א. זכה לוכטה בזהב ואילו פלפס נדחק למקום הרביעי ואל מחוץ לפודיום לראשונה מאז אולימפיאדת 2000. במשחה ל-400 מטר חופשי (השחיינים יכולים לשחות בכל הסגנונות, בוחרים תמיד בחתירה - הסגנון המהיר ביותר) פתח סון יאנג את האולימפיאדה הנפלאה שלו עם זהב ושיא אולימפי חדש. במשחה ל-400 מעורב אישי נשים ניצחה יה שיוון הסינית בת ה-16, סיפור שהפך לאחד המדוברים במשחקים. שיוון קבעה שיא עולם מדהים כאשר קיזזה יותר משנייה מהשיא הקודם ושחתה את 50 המטרים האחרונים יותר מהר מהזוכה במשחה לגברים, לוכטה, דבר הנראה בלתי אפשרי מבחינה פיזיולוגית. תוצאה מדהימה זו גרמה להאשמות רבות כלפי שיוון שהיא נוטלת חומרים אסורים, האשמות אותן הכחישה במהרה. את יום התחרויות בבריכה סגרה נבחרת אוסטרליה עם מדליית זהב ב-4X100 חופשי ושיא אולימפי חדש, כשהיא גוברת על הולנד של קרומודג'וג'ו (בהמשך זוכת שתי מדליות זהב) ועל ארה"ב (עם מיסי פרנקלין בהופעה ראשונה בבריכה). 
הכוכב הגדול של התחרויות מחוץ לבריכה היה אלכסנדר וינוקורוב הקזחי, שזכה בזהב במירוץ הכביש לגברים. וינוקורוב היה בצעירותו הבטחה גדולה, זכה במדליית הכסף באולימפיאדת סידני, סיים במקומות ה-3 וה-5 בטור דה פרנס בתחילת שנות ה-2000 וזכה בואלטה ב-2006. בטור של 2007 סומן וינוקורוב כפייבוריט ומימש את הציפיות לאורך רובו, אבל לקראת סופו נכשל בבדיקת סמים, הושעה ופרש מפעילות. בשנתיים האחרונות חזר וינוקורוב להתמודד במטרה לזכות במדלייה בלונדון, ואכן חלומו התגשם. כעת, הודיע וינוקורוב, זה הזמן לפרוש סופית. בגמר חץ וקשת הקבוצתי לגברים גברה איטליה על ארה"ב וזכתה בזהב.


היום השני (29.7) - הצרפתים מכים את האמריקנים "שוק על ירך"
אם כבר מדברים על כוכבי הבריכה, אי אפשר שלא להזכיר את משה גרטל, השדר האגדי של תחרויות השחייה בערוץ הראשון. את הערותיו יש כאלו שאוהבים ויש כאלו שלא (אני מאלו שאוהבים). בכל מקרה, אחד מהרגעים הזכורים בישראל מאולימפיאדת לונדון 2012 היה גמר 4X100 חופשי לגברים, בו הצרפתים הוליכו לאורך כל המשחה וכמעט הרסו את חלום 8 מדליות הזהב של פלפס, אבל ג'ייסון ליזאק היהודי, אחד שכבר חווה הפסדים עם ארה"ב במשחי שליחים, הדהים כשעקף ב-50 המטרים האחרונים את אלוף העולם הצרפתי אלאן ברנאר. אמירתו של גרטל אז "הלך חלום 8 המדליות של פלפס. אני אומר לכם, הצרפתים יכו את האמריקנים שוק על ירך" זכורה לו לרעה בעקבות ניצחון הצרפתים. הפעם, באולימפיאדה בלונדון, הצרפתים באמת היכו את האמריקנים שוק על ירך. ארה"ב הובילה לאורך כל המשחה, אבל ב-50 המטרים האחרונים דווקא השחיין הצעיר יאניק אנייל הצליח לעקוף את הכוכב של היום הקודם בבריכה, ראיין לוכטה האמריקני, ולתת לצרפת מדליית זהב ונקמה מתוקה בארה"ב. תוך כדי שהצרפתים חגגו את הניצחון, חשף אחד מרביעיית השליחים הצרפתית פביאן ז'ילו קעקוע בעברית "אני כלום בלעדיכם". כמובן שהקעקוע זכה להדים וכותרות רבות גם כאן בישראל. הפעם ההפסד לא היה באשמתו של פלפס, שדווקא שחה די טוב, אבל הוא נאלץ להסתפק הפעם בכסף. תגובתו לאחר המשחה הייתה: "לפחות הפעם זכיתי במדליה". לא נורא, שטף מדליות הזהב עוד יבוא. בכלל, זה היה יום נפלא לצרפתים, שנציגתם קמיל מופה זכתה בזהב במשחה ל-400 מטר חופשי עם שיא אולימפי חדש. אליסון שמיט האמריקאית הגיעה אחריה, בעוד האלופה האולימפית מבייג'ינג, אדלינגטון הבריטית, נאלצה להסתפק בארד מול הקהל הביתי. דנה וולמר האמריקנית, שקבעה שיא אולימפי חדש כבר במוקדמות ביום שבת, זכתה בקלילות בזהב ב-100 מטר פרפר לנשים, תוך כדי שהיא שוברת את שיא העולם והשיא האולימפי אותו היא עצמה קבעה יום לפני והופכת לשחיינית הראשונה שיורדת מ-56 שניות במשחה ל-100 מטרים פרפר. את ערב הגמרים בבריכה חתם המשחה ל-100 מטר חזה גברים, בו שייט לניצחון קמרון ואן דר בורג הדרום-אפריקאי, שקבע גם שיא עולם חדש של 58.46 שניות. ואן דר בורג, שביתו נפרץ השנה, שכח מכל צרותיו וזכה בזהב תוך כדי שהוא מקדים ב-47 מאיות את השני וביותר משנייה את השלישי. ואיפה הזוכה בזהב מבייג'ין קיטאג'ימה? רק חמישי. גם ביום השני של האולימפיאדה הבריכה תפסה את רוב הכותרות, כאשר התחרויות הבולטות הנוספות היו גמר חץ וקשת הקבוצתי לנשים בו זכתה דרום קוריאה לאחר ניצחון על סין בגמר, בעוד מוקדמות הכדורסל יצאו לדרך עם ניצחון קליל של הדרים-טים (ארה"ב) על צרפת. במוקדמות התעמלות המכשירים לנשים הודחה במפתיע אלופת העולם בקרב-רב ג'ורדין וויבר האמריקאית, לאחר שסיימה במקום הרביעי שהיה אמור להספיק לה לעלות לגמר (24 הראשונות במוקדמות עולות) אבל חוקי התחרות מאפשרים רק לשני מתעמלות מאותה המדינה להיות בגמר, ומאחר ושתי האמריקניות גבריאל דגלאס ואלכסנדרה רייזמן (יהודייה, שהתחרתה לצלילי "הבה נגילה") הקדימו אותה, היא נשארה בחוץ.



היום השלישי (30.7) - הפריצה של אנייל, אלופה אולימפית בת 15 והאכזבה של בריטניה
גם ביום השלישי של המשחקים, הפוקוס המשיך להיות על בריכת השחייה. יאניק אנייל הנפלא המשיך את המומנטום מהניצחון המדהים של השליחים הצרפתיים על האמריקנים וזכה גם במדליית הזהב במשחה האישי ל-200 מטר חופשי לגברים, בהפרש של כמעט שתי שניות מהבאים אחריו - הפעם היו אלו שניים שהגיעו בו זמנית במקום השני, שניים שהייתה להם אולימפיאדה נפלאה - פארק טאוון הדרום-קוריאני וסון יאנג הסיני. ריאן לוכטה המשיך לצלול מהמקום בו פתח את האולימפיאדה ואפילו לא הצליח לזכות במדליה במשחה לאחר שהגיע אחרי הצמד האסייתי - רק במקום הרביעי. אירוע נוסף בבריכה היה גמר 100 מטרים לנשים, בו מיסי פרנקלין התחילה את המסע לעבר 5 המדליות (4 זהב, 1 ארד) עם זהב בקרב צמוד מול סיבום האוסטרלית. הפייבוריטית לניצחון הרוסייה אנסטסיה זואבה סיימה במקום הרביעי ונשארה ללא מדליה. מת'יו גרייברס האמריקני זכה במדליית הזהב ב-100 מטרים חזה לגברים, כשניק ת'ומן, אמריקאי נוסף, מגיע למקום השני. ריוסוקה אירי היפני המשיך את התחרות המצויינת של נציגי יפן בבריכה עם מדליית ארד. אבל האירוע הגדול ביותר בבריכה ביום התחרויות השלישי היה ללא ספק גמר ה-100 מטרים חזה לנשים, בו הפייבוריטית לניצחון ומדליסטית הכסף מבייג'ינג רבקה סוני הפסידה בפוטו-פיניש לרותה מיילוטיטה הליטאית בת ה-15 בלבד, שעשתה היסטוריה מדהימה כבר בגילה וזכתה במדלייה הראשונה של ליטא בשחייה בכל הזמנים. אם הניצחון יומיים לפני כן של יה שיוון ב-400 מ.א. תוך כדי שבירת שיא עולם נראה לא הגיוני ונובע מחומרים אסורים, הרי שהיום הנפלא הן של מיסי פרנקלין (שבהמשך תזכה ב-3 מדליות זהב נוספות) בת ה-17 והן של מיילוטיטה בת ה-15 (שמתאמנת בבריטניה) שלא חשודות בלקיחת חומרים אסורים, יחד עם הפריצה הנפלאה של יאניק אנייל בן ה-20, הוכיחו שהאולימפיאדה הזו שייכת לצעירים. אבל בריטניה הייתה עסוקה ביום הזה בעיקר באכזבה של טום דיילי, גיבור בריטניה בן ה-18 בסך הכל, שכבר באולימפיאדת בייג'ינג, בגיל 14, רשם הופעה מרשימה עם מקום שביעי בקפיצה למים מ-10 מטר אישי ומקום שמיני בקפיצה למים מ-10 מטר זוגות. הפעם, כאשר האולימפיאדה בלונדון וכל הלחץ עליו, נכשלו דיילי ובן זוגו לקפיצה במים מ-10 מטר להשיג מדליה וסיימו במקום הרביעי. הסיפור האישי של דיילי, שאביו נפטר בשנה האחרונה לאחר מאבק ממושך בסרטן, שבה לבבות רבים בבריטניה, ואכן כאשר לאחר התחרות כתב לו אזרח בריטי בטוויטר "אכזבת את אביך, אתה צריך להתבייש" אותו אדם נעצר ע"י המשטרה. בסופו של דבר דיילי הצליח להשיג מדליה - בקפיצה למים מ-10 מטר אישי - לקראת סוף המשחקים, אבל על כך נדבר בהמשך. דרמה לא פחות גדולה התרחשה באולם ההתעמלות בגמר הקרב-רב הקבוצתי לגברים, כאשר לאחר שכבר נקבעו זוכי המדליות - סין בזהב, בריטניה בכסף ואוקראינה בארד - והאוקראינים כבר החלו לחגוג, ערערו היפנים על הציון של התרגיל האחרון שלהם, אותו ביצע המתעמל הטוב ביותר בקרב-רב האישי, קוהיי אוצ'ימורה, ושלפניו הם היו במקום השני. הערעור התקבל, ויפן קפצה למקום השני ולמדליית הכסף, בריטניה נפלה למקום השלישי ולמדליית הארד למורת רוחו של הקהל ואוקראינה, שכבר חגגה זכייה במדליה, נפלה למקום הרביעי ונשארה ללא מדליה. שערוריית השיפוט הזו תפסה כותרות רבות וביקורות, בעיקר על הדרך בה נעשו הדברים ולא על קבלת הערעור עצמה. בכל מקרה, החגיגה של בריטניה (שכזכור התאכזבה באותו יום מטום דיילי) נשארה גדולה, שכן זו המדליה הראשונה של הבריטים בהתעמלות מאז 1912.


היום הרביעי (31.7) - פלפס שובר את שיא המדליות; זהב לארה"ב בהתעמלות מכשירים קבוצתי
היום הרביעי היה בסימן מייקל פלפס, ששבר את שיא המדליות בכל הזמנים ועקף את המתעמלת מסוף שנות ה-50 ותחילת שנות ה-60 לריסה לטינינה. משחי הערב בבריכה נפתחו עם גמר 200 מטרים חופשי לנשים, כאשר בדיוק כמו במרחק הכפול (400 מטרים) הגיעו מופה הצרפתית ושמיט האמריקנית לשני המקומות הראשונים, רק שהפעם התחלפו היוצרות - שמיט סיימה ראשונה ומופה רק שנייה. שמיט רשמה גם שיא אולימפי חדש של 1:53.61 דקות. הגמר השני ביום התחרויות הרביעי בשחייה היה גמר ה-200 מטרים פרפר, בו התחרה מייקל פלפס. בגמר זה התרחשה הפתעה אדירה, כאשר פלפס, הפייבוריט הברור לניצחון והאיש שהוביל לאורך 150 מטרים, הפסיד בפוטו-פיניש לצ'אד לה-קלוס הדרום אפריקני. באותו שלב של הערב פלפס נראה חלש בהרבה מהאולימפיאדה הקודמת, ואף אחד לא ממש שם לב שעם מדליית הכסף במשחה הזה הוא השווה את שיא המדליות בכל הזמנים (18). בהמשך הערב הוא עוד יוכיח שיש לו את היכולת. הסנסציה הסינית יה שיוון בת ה-16 זכתה בזהב נוסף, הפעם במשחה ל-200 מטרים מעורב אישי, תוך כדי שהיא קובעת פעמיים שיא אולימפי חדש, בחצי הגמר ובגמר. העובדה שהפעם היא לא קבעה שיא עולם חדש הפחיתה מעט את החשדות כלפיה לגבי שימוש בחומרים אסורים. אלישיה קוטס האוסטרלית המשיכה אולימפיאדה נפלאה מבחינתה, אך קצת מתחת לאור הזרקורים, כאשר זכתה בכסף (ובסופו של דבר השלימה זכייה ב-3 מדליות מכסף, אחת מזהב ואחת מארד). לברנץ האמריקאית זכתה בארד תוך כדי שהיא משאירה מאחור את הדאבליסטית במשחי המעורב אישי ב-2008, סטפני רייס (שנותרה ללא מדליה במשחקים). המשחה האחרון של הערב הזה השיב למייקל פלפס את כבודו ואיפשר לו לקבוע היסטוריה. זה היה המשחה ל-4X200 חופשי, משחה שבו ניצחה ארה"ב עם רביעיית השליחים ראיין לוכטה, דוויין קונור, ריקי ברנס ומייקל פלפס. פלפס שחה אחרון והראה יכולת טובה מאוד בדרך למקום הראשון, לזכייה בזהב 15 ומדליה 19 בסך הכל, שהעבירה אותו למקום הראשון בטבלת המדליות בכל הזמנים על חשבון לריסה לטינינה. זו הייתה גם נקמה בצרפתים, שהפעם לא הצליחו להדביק את הפער מהאמריקנים וסיימו שניים. במקום השלישי סיימו הסינים עם סון יאנג שעקף את קלמנס הגרמני ונפולאון האוסטרלי ב-100 המטרים האחרונים. פלפס התפנה לחגוג אחרי המשחה הזה וקביעת השיא המדהים של 19 מדליות (אותו ישפר בסיום האולימפיאדה ל-22), כאשר אימו צופה בו בקהל.
יום אחרי גמר הקרב-רב הקבוצתי בהתעמלות מכשירים לגברים, הגיע הגמר הקבוצתי לנשים - בו תיקנה ארה"ב את הרושם הרע מהמקום החמישי בגמר הגברים וזכתה בזהב בצורה חד-משמעית, עם חבורת המתעמלות הנהדרות שלה גבריאל דגלאס (האלופה האולימפית בקרב-רב), מיקיילה מרוני (מדליית כסף בקפיצות), אלכסנדרה רייזמן היהודיה (זהב בקרקע, ארד בקורה, מקום רביעי בקרב-רב), קיילה רוס וג'ורדין וויבר (אלופת העולם בקרב-רב וכזכור מקום רביעי במוקדמות, שלא הספיק לה על מנת לעלות לגמר מכיוון שדגלאס ורייזמן הקדימו אותה). רוסיה זכתה בכסף בעוד רומניה השלימה הישג נפלא עם ארד שהמשיך רצף זכיות שלה במדלייה כלשהי בקרב-רב מאז 1976 (10 אולימפיאדות רצופות).


היום החמישי (1.8) - זהב מפתיע לאדריאן; וויגינס משלים שנה נפלאה; אוצ'ימורה עם הזהב בקרב-רב
ביום החמישי של התחרויות בלונדון תשומת הלב ירדה קצת מבריכת השחייה ביום שבו הגמרים לא היו עם הכוכבים הגדולים (אבל עדיין היו ביום הזה כמה רגעים נפלאים בבריכה) לטובת תחרות גמר הקרב-רב בהתעמלות מכשירים לגברים והמירוץ נגד השעון באופניים. מבחינת מעריצי האופניים, בראדלי וויגינס הבריטי נחשב עד לאחרונה כרוכב אפור למדי ו"פועל שחור" שעובד בשביל הרוכב המוביל בקבוצתו במירוץ היוקרתי והחשוב ביותר בענף הטור דה פרנס. וויגינס, שנולד בגנט ב-1980 ועבר ללונדון עם אמו בגיל שנתיים. מתחילת שנות ה-2000 זכה וויגינס (לא כולל האולימפיאדה האחרונה)  ב-3 מדליות זהב, 1 מכסף ו-2 מארד באולימפיאדה כנציג בריטניה, 3 מהן מהמירוצים הקבוצתיים עם נבחרת בריטניה. עם זאת, כבר לפני מספר שנים הוא נחשב לספורטאי נערץ בבריטניה, במיוחד בעקבות 3 המדליות שלו באולימפיאדת אתונה 2004, הישג שיא לספורטאי בריטי מאז 1964. וויגינס הוא גם שלוש פעמים אלוף עולם באופני מסלול. בשנתיים האחרונות וויגינס שיפר משמעותית את היכולת שלו במירוצים נגד השעון, ולאחר שהשיג את המקום השלישי באירוע האופניים ואלטה דה אספניה ב-2011, השנה הגיע השדרוג המשמעותי באמת שלו, עם זכייה בטור דה פרנס לאחר שהוא הוביל לאורך רוב שלבי הטור. אל האולימפיאדה הוא כבר הגיע כגיבור בריטי אמיתי (תכף נסביר למה), זכה לכבוד כשצלצל בפעמון שהודיע רשמית על פתיחת המשחקים האולימפיים בטקס הפתיחה. במירוץ נגד השעון שנערך ביום החמישי למשחקים וויגינס זכה בזהב בזמן של 50:39.54 דקות, בפער של כמעט דקה מהבא אחריו. בכך רשם וויגינס היסטוריה נוספת, ולאחר המשחקים האלו הוא אוחז בארבעה שיאים מרשימים: הוא הזוכה הבריטי הראשון בכל הזמנים בטור דה פרנס (וזה מה שהפך אותו לגיבור של ממש בבריטניה השנה), הרוכב הראשון בכל הזמנים שזכה גם בטור דה פרנס וגם במדליית זהב אולימפית באותה שנה, אחד מ-100 הספורטאים המוצלחים ביותר בהיסטוריה של המשחקים (מקום 93) והספורטאי הבריטי המעוטר ביותר, יחד עם רוכב אופניים נוסף בשם כריס הוי (אליו נגיע בהמשך), בכל הזמנים עם 7 מדליות אולימפיות. קוהיי אוצ'ימורה, אלוף העולם בקרב-רב שלוש פעמים ברציפות (2009-2011), אלוף העולם בקרקע 2011 ומדליסט הכסף מבייג'ינג בקרב-רב, הגיע למשחקים האלו כמתעמל הטוב ביותר בעולם וכשנראה שהוא נמצא דרגה אחת מעל שאר המתעמלים. במוקדמות זה הלך רע, אוצ'ימורה נפל כמה פעמים ועלה לגמר רק מהמקום התשיעי (גם ה-24 היה מספיק לו, אבל בשביל אוצ'ימורה זה היה נראה רע). אבל בגמר הוכיח אוצ'ימורה שהוא מתעמל מדהים וזכה בזהב עם 92.690 נקודות בסך הכל, כשהוא מבטיח את זכייתו בתחרות כבר לפני המכשיר האחרון (הקרקע), למזלו הרב (שכן בקרקע הוא נפל וסיים רק שמיני מבין המתעמלים בתרגיל). אל המקום השני הגיע במפתיע מרסל נגויין הגרמני ובמקום השלישי ובארד זכה דנאל לייבה האמריקני. אלכס שטילוב הישראלי סיים במקום ה-12 (הישג נפלא לכל הדעות) עם מקום ראשון מבין כל המתעמלים בתרגיל הקרקע. במרכז הערב בתחרויות השחייה עמד הגמר ל-4X200 חופשי לנשים, בו השליחות של ארה"ב (ביניהן שלוש אלופות אולימפיות - פרנקלין, וולמר ושמיט) זכו בזהב עם שיא אולימפי חדש. בכסף זכתה אוסטרליה ובארד צרפת, בעיקר בזכות פתיחה טובה של השליחה הראשונה שלהן קמיל מופה. בגמר 200 מטרים חזה לגברים אלוף העולם בן ה-23 דניאל גיורטה ההונגרי זכה בזהב עם שיא עולם נהדר של 2:07.28 דקות. ג'יימיסון הבריטי זכה בכסף, ובארד זכה ריו טטאישי היפני, שהותיר מחוץ לתמונת המדליות את בן ארצו קוסוקה קיטאג'ימה, הכוכב של משחי החזה ב-2004 ו-2008. לייואנג ג'יאו הסינית זכתה בזהב ב-200 מטרים פרפר לנשים עם שיא אולימפי חדש. במשחה ל-100 מטרים חופשי גברים נרשמה הפתעה גדולה כאשר ניית'ן אדריאן האמריקני, רק מקום שישי באליפות העולם לפני שנה, גבר בפוטו-פיניש ובהפרש של מאית על אלוף העולם והפייבוריט הברור לזכייה בזהב במשחה ג'יימס מגנוסן האוסטרלי, ממנו היו ציפיות גבוהות במיוחד לפני המשחקים באוסטרליה. היידן הקנדי זכה בארד, כאשר יאניק אנייל (4), הכוכב שהוביל את הצרפתים לזהב ב-4X100 חופשי ומדליסט הזהב ב-200 מטרים חופשי, וסזאר סיילו, מדליסט הארד בבייג'ינג ואלוף העולם לשעבר (6), נשארו ללא מדליה. עוד אירוע מרכזי בבריכה באותו ערב היה חצי גמר 200 מטרים חזה לנשים, בו רבקה סוני האמריקנית, מדליסטית הכסף ב-100 חזה בבייג'ינג ובלונדון והאלופה ב-200 ב-2008, קבעה שיא עולם מדהים כבר בחצי הגמר בדרך למקום הראשון ולגמר עם תוצאה של 2:20 דקות, שיפור של 12 מאיות לשיא הקודם. חכו לגמר (רמז: עוד שיא).


בהמשך: החלק השני והשלישי

No comments: