Monday, 7 November 2016

פרויקט הבחירות בארה"ב - ניתוח, סיכום ותחזית

זהו, הגענו לקו הגמר. זה הזמן לסיכום ולתחזית. להלן טבלה מפורטת של מצב המירוץ - כולל ההערכות של הסוקרים הבכירים, המבוססות על מודלים מתמטיים. בטבלה מוצגות גם תוצאות 2012 בכל מדינה והתחזית שלי (העמודה השמאלית ביותר). המספרים שצבועים באדום מייצגים את הרפובליקנים, והמספרים שצבועים בכחול - את הדמוקרטים (סגול = אחר, מופיע במדינת יוטה).



אז בטבלה תוכלו למצוא את כל ההערכות של המודלים, את מספר האלקטורים של כל מדינה, את תוצאות 2012 ואת התחזית שלי לכל אחת מ-50 המדינות (+ וושינגטון די.סי). קודם כל, הבהרה לגבי מיין ונברסקה - מדובר בשתי המדינות שמחלקות את האלקטורים שלהן, ולא מעניקות את כולן באופן אוטומטי למנצח במדינה כולה. גם בנברסקה וגם במיין מעניקים 2 אלקטורים למנצח במדינה כולה. בנוסף, המנצח בכל אחד מהמחוזות של המדינה - יש שניים כאלו במיין ושלושה בנברסקה - זוכה באלקטור אחד. הפעם היחידה שבה היה פיצול אלקטורים, ושני מועמדים זכו באלקטורים מאותה מדינה, הייתה ב-2008, כשברק אובמה הפסיד את נברסקה לג'ון מקיין, אך ניצח במחוז השני של נברסקה וזכה באלקטור אחד מהמדינה.

טוב, אז עכשיו הגיע הזמן לעבור על המדינות המתנדנדות ועל המירוץ בכל אחת מהן.
אריזונה - אריזונה היא מדינה רפובליקנית מסורתית הממוקמת בדרום-מערב ארה"ב, על גבול מקסיקו. במשך שנים היא הייתה אחת מהמדינות האדומות ביותר בארה"ב, ולמעשה, מאז 1948 היא הצביעה לדמוקרטים רק פעם אחת (!), ב-1996 (עבור ביל קלינטון). אלא, שמשהו השתנה באריזונה. זה עדיין כנראה יסתיים בניצחון לטראמפ, אבל בפעם הראשונה מזה שנים, בזכות קהילה היספנית הולכת וגדלה שמעורבת יותר ויותר בפוליטיקה. מועמדותו של טראמפ אפשרה לדמוקרטים לבצע מהלך פוליטי מרשים באריזונה. 2016 היא הבסיס לעתיד מבחינת הדמוקרטים - הקהילה ההיספנית במדינה צפויה להמשיך ולגדול, ולא רחוק היום שבו היא תהפוך למעוז דמוקרטי. אם העלייה המרשימה בשיעורי ההצבעה של ההיספנים תבוא לידי ביטוי גם באריזונה, יש לדמוקרטים סיכוי לא רע לנצח בה כבר הפעם.
התחזית שלי: טראמפ
2008: 53%-45% מקיין
2012: 53%-44% רומני

קולורדו - קולורדו היא עוד מדינה שהייתה נחשבת בעבר למעוז רפובליקני. עם זאת, השינוי האלקטורלי שהתרחש בארה"ב עם בחירתו של אובמה ב-2008 הפך גם את קולורדו ממדינה שנוטה לרפובליקנים למדינה שנוטה לדמוקרטים. קלינטון הובילה כאן לאורך כל הקמפיין, אבל סקרים מהשבועות האחרונים מצביעים על צמצום הפער, כמו במקומות אחרים. יחד עם זאת, אני עדיין חושב שקלינטון תנצח בקולורדו. זו מדינה שבה הצעירים, הליברלים וההיספנים מהווים חלק הולך וגדל מהאוכלוסיה, ומדינה שהקדימה את שאר ארה"ב בהעברת יוזמות ליברליות רבות. אם קלינטון תנצח בקולורדו, הפער שבו היא תנצח יקבע האם היא תהפוך למעוז דמוקרטי של ממש.
התחזית שלי: קלינטון
2008: 54%-45% אובמה
2012: 51%-46% אובמה

פלורידה - המדינה המתנדנדת של ארה"ב. בניגוד לאוהיו, שבה הרכב האוכלוסייה כבר אינו כל כך משקף את ארה"ב, הרכב האוכלוסייה בפלורידה משקף יותר מאי פעם את האוכלוסיה בארה"ב. בפלורידה יש קבוצות גדולות של היספנים ושחורים, ששיעור ההצבעה שלהן יכריע לאיזה כיוון המדינה תלך הפעם. עד עתה, שיעורי ההצבעה במדינה שוברים שיאים, ושיעור ההיספנים שהצביעו בפלורידה עד כה עלה בכמה מאות אחוזים לעומת התקופה המקבילה ב-2012. ייתכן שגורל המדינה כבר נקבע בגלל אותה "נהירה באוטובוסים" של ההיספנים לקלפיות בפלורידה (ובנבאדה). מה שבטוח - בלי פלורידה, לטראמפ יהיה קשה עד בלתי אפשרי לנצח בבחירות.
התחזית שלי: קלינטון
2008: 51%-48% אובמה
2012: 50%-49% אובמה

ג'ורג'יה - עוד מעוז רפובליקני של ממש שנראה שהופך לאט לאט למדינה מתנדנדת. ג'ורג'יה הייתה מעוז דמוקרטי עד לשנות ה-60 של המאה הקודמת. מ-1964 ואילך, לעומת זאת, הדמוקרטים ניצחו בה רק שלוש פעמים - ב-1976 וב-1980, כשהמועמד הדמוקרטי לנשיאות היה מושל ג'ורג'יה לשעבר ג'ימי קרטר, וב-1992 לביל קלינטון שהיה מועמד דרומי (מארקנסו). זו עדיין מדינה שמרנית, וזו עדיין מדינה שלטראמפ יש סיכויים גבוהים מאוד לנצח בה, אבל כמו באריזונה, זו מדינה עם דמוגרפיה משתנה. הקהילה השחורה ההולכת וגדלה, יחד עם קהילה היספנית שגם היא הולכת וגדלה, הופכת את ג'ורג'יה למדינה שנמצאת במשחק. האם זה אפשרי שקלינטון תנצח שם? רק במידה והיא תהנה מגל משמעותי של הצבעת שחורים והיספנים.
התחזית שלי: טראמפ
2008: 52%-47% מקיין
2012: 53%-45% מקיין

איווה - איווה היא דווקא מדינה שנטתה לדמוקרטים בשני העשורים האחרונים. מאז 1992, הרפובליקנים ניצחו בה רק פעם אחת, ב-2004, באופן דחוק ביותר. עם זאת, איווה היא תמונת המראה של אריזונה וג'ורג'יה. היא מדינה לבנה כמעט לחלוטין, ללא מיעוטים, עם שיעור מאוד גבוה של מצביעים לבנים שאינם בוגרי קולג'. ואם הצעירים, הנשים, ההיספנים, השחורים והלבנים בעלי השכלת קולג' תומכים בדמוקרטים בשיעורים מאוד גבוהים, ונעים יותר ויותר כל הזמן לכיוון הדמוקרטים, אזי הלבנים חסרי השכלת הקולג', קבוצה דמוקרטית חשובה בעבר, נעים בדיוק בכיוון ההפוך - יותר ויותר לכיוון הרפובליקנים. זו גם הסיבה שנדמה שהפעם, איווה אבודה עבור הדמוקרטים, וטראמפ אמור לנצח שם בקלות יחסית.
התחזית שלי: טראמפ
2008: 54%-44% אובמה
2012: 52%-46% אובמה

מיין - כפי שציינתי קודם לכן, מיין היא מדינה שמחלקת את האלקטורים שלה באופן שונה משאר המדינות (מלבד נברסקה), ולכן, ניצחון בכלל המדינה עדיין לא מבטיח זכייה ב-4 האלקטורים שלה. מיין היא מדינה ליברלית, שממוקמת בצפון-מזרח ארה"ב, באזור מאוד ליברלי. זו מדינה שהצביעה לדמוקרטים ברציפות מאז 1992, והם ניצחו בה די בקלות ברוב מערכות הבחירות מאז. יחד עם זאת, הפעם נדמה שהאפיל של טראמפ עשוי להעמיד את המעוז הדמוקרטי הזה בסכנה עבור קלינטון. שיעור התמיכה הגבוה היחסית במועמדים נוספים כמו ג'ונסון וסטיין מקשה על קלינטון, ועשוי להפוך את המירוץ במדינה למאוד צמוד. ללא קשר לתוצאה במדינה כולה, לטראמפ יש סיכוי לא רע בכלל לזכות באלקטור אחד מהמדינה, מהמחוז השני של מיין. זהו מחוז שמרני יחסית, שאובמה ניצח בו בפער די קטן. ניצחון במחוז הזה עשוי להיות קריטי עבור טראמפ בדרך שלו ל-270 אלקטורים.
התחזית שלי: קלינטון - המדינה כולה והמחוז הראשון (3 אלקטורים), טראמפ - המחוז השני (1 אל')
2008: 58%-40% קלינטון
2012: 56%-41% קלינטון

מישיגן - מישיגן היא מדינה גדולה הנמצאת במרכזה של חגורת החלודה. בדומה לשאר המדינות באזור הצפון-מרכזי של ארה"ב, מישיגן סבלה בעשורים האחרונים, ובשנים האחרונות במיוחד, מאובדן עבודות ומקריסה של תעשיות. הפוטנציאל במדינות אלו עבור טראמפ ברור - יש בהן קבוצה גדולה של גברים לבנים שמאוכזבים מהממסד, שאיבדו את עבודתם, ששייכים למעמד הצווארון הכחול ושאין להם השכלת קולג'. קלינטון מובילה במישיגן, וצפויה לנצח בה, אך בכל זאת, הדמוקרטים צריכים לדאוג מאוד ממה שקורה במישיגן ובמדינות שסביבה. מדינות אלו, שמהוות חלק אינטגרלי מהקואליציה הדמוקרטית, מתרחקות מהדמוקרטים כחלק מהגל של מעבר הצווארון הכחול מהדמוקרטים לרפובליקנים. היתרון הדמוגרפי היחיד של הדמוקרטים במדינה זו הוא הקהילה השחורה הגדולה, הממוקמת בעיקר בעיר דטרויט ובסביבתה. מה שיכריע את התוצאה במדינה ביום הבחירות יהיה שיעור ההצבעה של השחורים ילכו להצביע. זו גם הסיבה שקלינטון ובני הזוג אובמה השקיעו בימים האחרונים מאמצים רבים במדינה זו.
התחזית שלי: קלינטון
2008: 57%-41% אובמה
2012: 54%-45% אובמה

המחוז השני של נברסקה - המחוז השני של נברסקה הוא מחוז שיש לו נטייה דמוקרטית, ולקלינטון יש סיכוי לקחת את האלקטור הבודד שלו (ובכך אולי לבטל את ההשפעה של האלקטור שטראמפ צפוי לקחת במיין). ב-2008, אובמה ניצח במחוז, בעיקר בזכות העיר אומהה, העיר הגדולה ביותר בנברסקה, שיש בה שיעורים גדולים של מיעוטים ושל צעירים וליברלים. ב-2011, בתרגיל די מלוכלך, שינו הרפובליקנים את גבולות המחוז, והוציאו ממנו את בסיס חיל האוויר ואת העיר בלבואה, עיר עם שיעור גבוה של מיעוטים. למרות זאת, פעילות נכונה של הדמוקרטים ביום הבחירות בעיר אומהה, ואחוז הצבעה גבוה, יכול להוביל את קלינטון לניצחון במחוז. עדיין, למרות הכל, טראמפ פייבוריט כאן.
התחזית שלי: טראמפ
2008:
2012:

נבאדה - נבאדה היא עוד מדינה מתנדנדת קלאסית, שהלכה עם אובמה פעמיים, ב-2008 וב-2012. הקהילה ההיספנית במדינה הולכת וגדלה, אך במקביל, יש בה שיעור די גדול של לבנים חסרי השכלת קולג'. לכן, הצליח טראמפ להישאר צמוד לקלינטון, או אפילו להוביל עליה, במהלך הקמפיין בנבאדה. נדמה, עם זאת, שהשיעורים הבלתי-נתפסים כמעט של הצבעת היספנים, שאותם רואים גם בפלורידה, וגם באריזונה ובטקסס, עשויים להכריע את המדינה לטובת קלינטון. מחוז קלארק בנבאדה, ביתה של העיר לאס וגאס, הוא המחוז החשוב ביותר במדינה, מכיוון ש-70% מתושביה מתגוררים במחוז. עד כה, מסתמן שהדמוקרטים הצליחו לפתוח במחוז פער מאוד משמעותי שיהיה קשה להדביק ביום הבחירות. ולכן, על אף הסקרים המאוד צמודים, אני מעריך די בביטחון (ייתכן מאוד שאטעה) שקלינטון תנצח בנבאדה.
התחזית שלי: קלינטון
2008: 55%-43% אובמה
2012: 52%-46% אובמה

ניו המפשייר - ניו המפשייר היא מדינה שממוקמת בצפון-מזרח ארה"ב, בליבו של אזור ניו אינגלנד הליברלי והדמוקרטי. מאז 1992, מדינות האזור, ובהן מיין, קונטיקט, מסצ'וסטס, רוד איילנד וורמונט, תמכו בדמוקרטים בכל מערכת בחירות. ניו המפשייר תמכה בדמוקרטים בכל מערכות הבחירות מאז מלבד פעם אחת, ב-2000. במשך כל הקמפיין הובילה קלינטון בסקרים במדינה, ולמרות הירידה שלה בסקרים שם בשבועיים האחרונים, היא עדיין הפייבוריטית לנצח בה. יחד עם זאת, זו עדיין נותרה מדינה מתנדנדת. יש בה אחוז גדול יחסית של שמרנים, אין בה כמות גדולה של מיעוטים, ותוצאות הבחירות תלויות בעיקר באחוז ההצבעה של הצעירים והליברלים, ובשאלה באיזה שיעור הם יתמכו בקלינטון, ובאיזה שיעור הם יצביעו למועמדים הנוספים, ג'ונסון או סטיין, כהצבעת מחאה. אם קלינטון תשמור על ניו המפשייר, היא תחסום לטראמפ עוד דרך להגיע ל-270 אלקטורים.
התחזית שלי: קלינטון
2008: 54%-45% אובמה
2012: 52%-46% אובמה

ניו מקסיקו - ניו מקסיקו היא מדינה די דמוקרטית, שהצביעה רק פעם אחת לרפובליקנים מאז 1992, ב-2004. זו מדינה עם אחוז מאוד גבוה של היספנים, ועליהם מסתמכת המפלגה הדמוקרטית במדינה. אובמה ניצח בה פעמיים, די בקלות, ולכן, זה די מפתיע שדווקא טראמפ מאיים על קלינטון כאן. סקרים אחרונים הראו שהפער במדינה הצטמצם מאוד, והוא עומד על בין 2% ל-5%. למרות זאת, אם הטרנד של הצבעת ההיספנים יבוא לידי ביטוי גם כאן, אין לטראמפ שום סיכוי לנצח במדינה.
התחזית שלי: קלינטון
2008: 57%-42% אובמה
2012: 53%-43% אובמה

צפון קרוליינה - צפון קרוליינה היא אולי המדינה הצמודה ביותר בבחירות הללו, והמדינה שהכי קשה לחזות איך תצביע. לקלינטון יש יתרון קל בסקרים ומבחינה דמוגרפית, שנובע מהאוכלוסייה הגדולה של השחורים במדינה. נתוני ההצבעה המוקדמת, עם זאת, הצביעו תחילה על מקור לדאגה עבור הדמוקרטים, כשאחוזי ההצבעה של השחורים ירדו באופן משמעותי לעומת 2012. יש לקחת בחשבון שהרפובליקנים, שמחזיקים במשרת המושל במדינה, הקשו מאוד על ההצבעה המוקדמת, וצמצמו מאוד את מספר הקלפיות שמאפשרות הצבעה מוקדמת בריכוזי האפרו-אמריקנים. בימים האחרונים, בעקבות מאמץ של הדמוקרטים, חלה עלייה בהצבעה של השחורים. זו מדינת מפתח מכיוון שבלעדיה, לטראמפ יש סיכוי אפסי לנצח. זו מדינה שהצביעה לאובמה ב-2008, ולרומני ב-2012, בשתי הפעמים בפער זעום של 1-2%. ה-Get Out The Vote ביום הבוחר יהיה מכריע כאן, במיוחד בערים הגדולות של המדינה, שארלוט וראלי, שהן מעוזים דמוקרטיים. אם המאמץ של הדמוקרטים יהיה מוצלח, והם יצליחו לנצל את היתרון הדמוגרפי שלהם, הם ינצחו בצפון קרוליינה, ולמעשה ימנעו מטראמפ להגיע ל-270 אלקטורים.
התחזית שלי: קלינטון
2008: 50%-49% אובמה
2012: 50%-48% רומני 

אוהיו - אוהיו היא עדיין מדינה מתנדנדת קלאסית, אבל הפעם, היא חשובה בעיקר לרפובליקנים. הדמוקרטים יכולים לנצח בלעדיה; למעשה, רבים מהם כבר מכירים בכך שטראמפ צפוי לנצח בה. לרפובליקנים היא הכרחית - אף מועמד רפובליקני לא זכה בבחירות לנשיאות בעבר בלי לנצח בה, ואם טראמפ יפסיד בה, הוא לא רק לא ינצח, אלא כנראה יובס. זוהי המדינה המרכזית בחגורת החלודה, והיא הושפעה מאוד מהמשבר הכלכלי ומקריסת התעשיות של חגורת החלודה, במיוחד תעשיות הרכב. זו גם הסיבה שבוחרי צווארון כחול רבים צפויים לעזוב את הדמוקרטים ולהצביע לרפובליקנים ולטראמפ, ולכן, טראמפ נראה כרגע כפייבוריט באוהיו. עדיין, לדמוקרטים יש שני יתרונות - הקהילה השחורה הגדולה, שממוקמת בעיקר בעיר קליבלנד וסביבתה, ועוצמתם של איגודי העובדים, במיוחד ה-AFL-CIO. איגודי העובדים יהיו קריטיים ביום הבוחר. אם הם יצליחו להוציא את הבוחרים שלהם לקלפיות, ולשמור על יתרון לטובת קלינטון בקרב חבריהם, הם עשויים לסדר לקלינטון ניצחון כאן, מה שיהווה מכת מוות לטראמפ.
התחזית שלי: טראמפ
2008: 51%-47% אובמה
2012: 51%-48% אובמה

פנסילבניה - פנסילבניה היא מדינה עם נטייה ברורה לדמוקרטים, שנמצאת גם היא בחגורת החלודה. כמו שאר המדינות בחגורת החלודה, היא סבלה מהמשבר הכלכלי, ויש בה בוחרים רבים שעשויים לעבור מהדמוקרטים לרפובליקנים בעקבות אותו אפיל שיש לטראמפ באזורים אלו. למרות זאת, פנסילבניה היא מדינה שבה קלינטון הובילה לאורך כל הדרך בקמפיין הזה, בפער יחסית יציב ומשמעותי. הפער הצטמצם בשבועיים האחרונים, אבל שוב, הקהילה השחורה אמורה להציל את קלינטון (מוכר לכם מהמדינות הקודמות?). העיר פילדלפיה היא מעוז דמוקרטי, והפעם נדמה שהיא תהיה עוד יותר דמוקרטית ממה שהייתה בבחירות הקודמות. עוד יתרון גדול של קלינטון הוא פרברי פילדלפיה. אלו פרברים של לבנים בוגרי קולג', שרומני ניצח בהם בפער קטן ב-2012. סקרים ומחקרים שונים הראו שהפעם קלינטון עומדת לנצח בפרברים אלו בהפרש של כ-20%. כלומר, טראמפ מתחיל עם דפיציט מאוד גדול בפנסילבניה. הוא יוכל לנצח את פנסילבניה רק אם אחוז ההצבעה בפילדלפיה ופרבריה יהיה נמוך, או אם הוא ינצח בהפרש עצום במזרח המדינה, אזור שמרני מסורתי. ניצחון של טראמפ בפנסילבניה יהיה רק כחלק מגל משמעותי ביום הבחירות של תמיכה בו בחגורת החלודה.
התחזית שלי: קלינטון
2008: 54%-44% אובמה
2012: 52%-47% אובמה

יוטה - יוטה הייתה המדינה הכי רפובליקנית בארה"ב בבחירות 2012. זו מדינה שמרנית, שלא הצביעה לדמוקרטים מאז 1964. אבל, וזה אבל גדול, יוטה היא מדינה מורמונית, מדינה שבה הזרם המורמוני בנצרות הוא הדומיננטי. המורמונים הם מאוד שמרנים, אך יחד עם זאת, מאוד רגישים לכל גילוי של גזענות ושנאה. המורמונים עצמם סבלו במשך שנים מאפליה, משנאה ומדעות קדומות. לכן, הדמגוגיה והפופוליזם של טראמפ הרחיק את הבוחרים של יוטה מאוד ממנו. עוד לפני שאוון מקמאלין הודיע על מועמדותו, טראמפ התקשה להשיג תמיכה במדינה. אחרי שמקמאלין, "המורמוני האלמוני", בן המדינה, שרץ על מצע שמרני עצמאי, הצטרף למירוץ, טראמפ נכנס לבעיה רצינית מאוד ביוטה. הסקרים האחרונים, לאחר הפתיחה (ולפני הסגירה) של חקירת פרשת המיילים, מעידים שיש חזרה מסוימת לטראמפ, והוא פתח פער של כמה נקודות, שאמור להספיק לו כדי לנצח ביוטה. למרות זאת, אין לשלול את האפשרות שביום הבחירות עצמו מורמונים רבים יצביעו למקמאלין כדי להעביר מסר לטראמפ ולמפלגה הרפובליקנית עצמה. גם אם היא לא המדינה הכי מתנדנדת בארה"ב, היא עדיין אחת המדינות שהכי מעניין לדעת ולנתח איך הן הצביעו.
התחזית שלי: טראמפ
2008: 62%-34% מקיין
2012: 73%-25% רומני

וירג'יניה - וירג'יניה הייתה מדינה שמרנית ורפובליקנית עד העשור הקודם. וירג'יניה, למרות מיקומה במרכז החוף המזרחי, נחשבת מבחינה היסטורית למדינה דרומית, והיא הייתה חלק ממדינות הקונפדרציה במלחמת האזרחים. בחירות 2008 ו-2012 לימדו אותנו שוירג'יניה היא כנראה כבר לא מדינה שמרנית שנוטה לרפובליקנים. שוב, גידול דמוגרפי של השחורים ושל ההיספנים אחראי במידה רבה לשינוי הזה. הפעם נדמה שוירג'יניה תלך צעד אחד קדימה. המועמד הדמוקרטי לסגן הנשיא הוא הסנטור מוירג'יניה ומושל המדינה לשעבר טים קיין, מושל המדינה הנוכחי הוא טרי מקאוליף המקורב מאוד לזוג קלינטון, והסקרים הצביעו לאורך כל הדרך, כולל בשיא המומנטום של טראמפ בשבועיים האחרונים, על יתרון משמעותי לטובת קלינטון. אם קלינטון תנצח במדינה בפער דו-ספרתי או קרוב לכך, זה יהיה סימן לכך שוירג'יניה עוברת סופית לעמודה הדמוקרטית.
התחזית שלי: קלינטון
2008: 53%-46% אובמה
2012: 51%-47% אובמה

וויסקונסין - וויסקונסין היא מדינה מעניינת מאוד. מצד אחד, יש לה היסטוריה מאוד פרוגרסיבית, ויש בה אחוז מאוד גדול של ליברלים. מנגד, היא חלק מחגורת החלודה, יש בה שיעור לא מבוטל של לבנים שאינם בוגרי קולג', ויש בה מספר אזורים מאוד רפובליקניים, שמהם מגיע, בין השאר, יו"ר בית הנבחרים פול ריאן. התחזיות המוקדמות במערכת הבחירות הזו העריכו שטראמפ יצליח מאוד בוויסקונסין, ושהוא יקשה מאוד על קלינטון. התחזיות האלו די התבדו. קלינטון שמרה על יתרון, גם אם לא גדול כל כך, במדינה לאורך כל הקמפיין. הסקרים האחרונים מציבים אותה ביתרון של כ-5-6% על טראמפ, בשיא המומנטום שלו. טראמפ עדיין יכול להפתיע כאן, להכות את התחזיות ולנצח במסגרת גל בלתי צפוי בחגורת החלודה. אם רוצים להעריך את הסיכויים, קלינטון היא הפייבוריטית כאן, מכיוון שוויסקונסין היא מדינה שנוטה לדמוקרטים כבר שנים, יש בה המון ליברלים ופרוגרסיבים, והמפלגה הרפובליקנית במדינה לא בדיוק מסתדרת עם טראמפ.
התחזית שלי: קלינטון
2008: 56%-42% אובמה
2012: 53%-46% אובמה

טוב, מה עוד? בואו נעבור על כמה תסריטים אפשריים לתוצאות הבחירות.
תסריט: התחזית שלי
בכמה מילים: התחזית שלי מבוססת על מרבית ההערכות, על התוצאות של הבחירות הקודמות, על הטרנדים הדמוגרפיים ועל הסקרים. אני מעריך שהאפיל של טראמפ יסייע לו לשמור על המדינות הרפובליקניות המסורתיות, לנצח את אוהיו ואת איווה, שתי מדינות שאובמה ניצח בהן פעמיים, ולקחת את האלקטור הבודד של המחוז השני של מיין. יחד עם זאת, הארגון של הדמוקרטים והיתרון המובנה, האלקטורלי והדמוגרפי, שלהם יסדר לקלינטון ניצחון קשה אבל מתוק.
אלקטורים: קלינטון 322, טראמפ 216

תסריט: החומה של קלינטון
בכמה מילים: לפי התסריט הזה, טראמפ מצליח לנצח בשתי המדינות המתנדנדות הגדולות - אוהיו ופלורידה, לוקח את איווה ואת המחוז השני של מיין, שומר על אריזונה וג'ורג'יה ומנצח באופן דחוק בצפון קרוליינה הצמודה. כלומר, זה תסריט שבמסגרתו טראמפ מנצח 6 מדינות מתנדנדות, שבשתיים מהן הוא נמצא בפיגור. עדיין, זה לא מספיק לו (!). קלינטון מנצחת לפי התסריט הזה עם 278 אלקטורים, כי היא שומרת על מישיגן וויסקונסין ומנצחת בפנסילבניה, נבאדה, ניו המפשייר, וירג'יניה וקולורדו. קלינטון מובילה, בפערים שונים, בכל המדינות הללו לפי הסקרים. התסריט הזה מבטיח לקלינטון ניצחון דחוק, אך כזה שלא יוטל בספק. מעבר לתסריט הזה, היא יכולה גם להפסיד את נבאדה או את ניו המפשייר (חוץ מ-6 המדינות שכבר ציינתי למעלה) ועדיין לנצח עם 272 אלקטורים.
אלקטורים: קלינטון 278, טראמפ 260

תסריט: החגורה של טראמפ
בכמה מילים: זה התסריט שעליו טראמפ בונה. לפי התסריט הזה, הוא יכול לנצח גם אם יפסיד את פלורידה ואת נבאדה, בתנאי שישמור על צפון קרוליינה, יסחף את מדינות חגורת החלודה - מישיגן, איווה, פנסילבניה, אוהיו - ויפתיע בצפון, עם ניצחון בניו המפשייר ואלקטור ממיין. ניצחון שכזה הוא גם קשה מאוד לטראמפ וגם יהיה ניצחון דחוק, אך זו דרך שמאפשרת לו להתגבר על הגל ההיספני. טראמפ יכול להרחיב את הניצחון שלו אם ינצח גם במיין כולה.
אלקטורים: טראמפ 271, קלינטון 267


תסריט: נקמת ההיספנים
בכמה מילים: דונלד טראמפ הצליח לנצח בפריימריז הרפובליקניים, ולהגיע לאיפה שהגיע במירוץ, גם בגלל עמדותיו הקשוחות והצעותיו הרדיקליות בנושאי הגירה. העלבונות שהטיח בהיספנים, ובמקסיקנים במיוחד, סייעו לו עם מצביעים לבנים רפובליקנים. רבים מהם רואים בהיספנים אנשים שנכנסו באופן לא חוקי לארה"ב וגנבו להם את העבודות. מכיוון שהיא הלהיבה את הבייס שלו, טראמפ המשיך עם הרטוריקה הזו. הסכנה הגדולה עבור טראמפ בסיפור הזה היא שההיספנים ינקמו בו בבחירות. בינתיים הם נוקמים, ומופיעים לקלפיות במספרי ענק, שאף אחד לא צפה אותם. בתסריט הזה, ההיספנים מגיעים לקלפיות במספרים עוד יותר גדולים, מעבירים את אריזונה לדמוקרטים, ולמעשה מחסלים את טראמפ ומסדרים לקלינטון 4 שנים בבית הלבן.
אלקטורים: קלינטון 333, טראמפ 205
בואו נסתכל על תרחיש קיצוני לטובת טראמפ, שעדיין לא מספיק לו לניצחון. בתרחיש ההזוי הזה הוא סוחף את כל מדינות חגורת החלודה - את מישיגן, וויסקונסין ופנסילבניה שלא הצביעו לרפובליקנים מאז 1988, את ניו המפשייר, איווה ואוהיו שנטו לדמוקרטים בעשורים האחרונים, ואפילו את מיין ואת מינסוטה, מדינה שהרפובליקנים לא ניצחו מאז ניקסון. בתרחיש הזה, למרות הסחף האדיר של חגורת החלודה לטובת טראמפ, אם קלינטון שומרת על המערב, מנצחת בפלורידה ובצפון קרוליינה ומוסיפה את אריזונה בעקבות אחוז הצבעה גבוה של ההיספנים, היא עדיין מנצחת את הבחירות עם 270 אלקטורים לעומת 268 של טראמפ. הנה המפה:


תסריט: טראמפ מהמערב
בכמה מילים: דרך נוספת לניצחון של טראמפ עוברת דרך המערב. טראמפ עדיין נמצא במרחק נגיעה בסקרים בנבאדה, הוא התקרב מאוד לקלינטון כאמור בניו מקסיקו ובקולורדו, והוא עדיין פייבוריט לנצח את יוטה ואת אריזונה. אם הוא סוחף את המערב - ומנצח את נבאדה, יוטה, קולורדו, ניו מקסיקו ואריזונה - הוא צריך לנצח באיווה, אוהיו, צפון קרוליינה ופלורידה (ולשמור על ג'ורג'יה) כדי לנצח את קלינטון. התסריט הזה נראה כרגע מעט לא סביר, מכיוון שאחוז ההצבעה של ההיספנים הוא גבוה מאוד באופן יחסי.
אלקטורים: טראמפ 280, קלינטון 258

תסריט: ה-Landslide של קלינטון
בכמה מילים: התסריט הזה היה נראה לא מופרך לפני כמה שבועות, אבל ירד לחלוטין מהפרק אחרי שטראמפ חזר לעניינים וצמצם את הפער. עדיין, קלינטון החזירה לעצמה סוג של מומנטום, ואם ביום הבחירות תהיה התגייסות מאסיבית והיסטורית של התומכים שלה - היספנים, שחורים, צעירים, נשים, בוגרי קולג' - היא בהחלט יכולה לנצח שורה של מדינות בהפרשים קטנים, ולסיים את הבחירות בניצחון Landslide מבחינת האלקטורים (מבחינת אחוזי תמיכה, זה כנראה לא יקרה). בתסריט הזה, ההיספנים והשחורים סוחבים אותה לניצחון בכל המדינות שאובמה ניצח בהן ב-2008, כולל אוהיו ואיווה, ובמדינות רפובליקניות מסורתיות כמו ג'ורג'יה ואריזונה. המורמונים מפנים גב לטראמפ, ופיצול הקולות בין טראמפ לבין מקמאלין מסדר לקלינטון ניצחון היסטורי ביוטה. באלסקה, מדינה שכמה מהסקרים האחרונים בה הצביעו על מירוץ מאוד צמוד, קלינטון גם כן זוכה בניצחון היסטורי וראשון של הדמוקרטים מאז 1964. וגולת הכותרת של הניצחון הזה היא טקסס, שם ההיספנים, השחורים והלבנים בוגרי הקולג' מדהימים את ארה"ב ומסדרים לקלינטון ניצחון ענק.
אלקטורים: קלינטון 421, טראמפ 117

תסריט: אין הכרעה
בכמה מילים: התסריט המופרך ביותר, והוא עוד עשוי להתרחש. בסיטואציה מסוימת, שבה מקמאלין העצמאי מנצח ביוטה, ייתכן שאף אחד מהמועמדים לא יגיע ל-270 אלקטורים. אם אף מועמד לא מגיע ל-270 אלקטורים, ההכרעה עוברת לבית הנבחרים. הסיטואציה הזו דורשת כמה קומבינציות, ויכולה לקרות גם בצורה אחרת (משאיר למיטיבי לכת את החישובים). בעיקרון, בסיטואציה הזו טראמפ מנצח את פלורידה, צפון קרוליינה, אוהיו, איווה, נבאדה וניו המפשייר, ואת המחוז השני של מיין, אך מפסיד ביוטה, והבחירות לא מוכרעות. אופציה אחרת שלא תהיה הכרעה יכולה לכלול את אותה מפה, עם ניצחון של טראמפ ביוטה, אך הפסד במחוז השני של מיין, ותיקו 269. 
אלקטורים: קלינטון 268, טראמפ 264, מקמאלין 6 (או קלינטון 269, טראמפ 269).

No comments: